მარანი სევსამორა მდებარეობს მცხეთის რაიონის სოფელ საგურამოში. აქ თქვენ აღმოჩნდებით მარანში, სადაც ერთმანეთს ერწყმის ძველი და ახალი ტრადიციები, აქ იწარმოება როგორც ქვევრის ბიო-ორგანული, ასევე კლასიკური ტიპის ღვინოები. მარანში, 300 მ² ტერიტორიაზე განთავსებულია ღვინის მუზეუმი, რომლის შემადგენელი ნაწილია სადეგუსტაციო და საკონფერენციო დარბაზები, ღვინის საცავი, და ღვინის სალონი, სადაც სტუმრებს ჩაუტრდებათ ღვინის მასტერკლასები.
ექიმის ბიო-მარანი კახეთში აწარმოებს ქვევრის ნატურალურ ღვინოს ფაფრის მინდვრების მიკროზონის ყურძნისგან.
კომპანია ,,ლიონიძის ზვარი“ დაარსდა 2006 წელს და მრავალსაუკუნოვანი ქართული ტრადიციებისა და კულტურული მემკვიდრეობის ღირსეული გამგრძელებელია. ჩვენს მიერ ღვინისა და მაგარი ალკოჰოლური სასმელების წარმოება, დაფუძნებულია უძველეს ქართულ ტრადიციებსა და თანამედროვე ტექნოლოგიებზე, რაც ჩვენი აზრით საფუძველს გვაძლევს საპატიო ადგილი დავიმკვიდროთ მსოფლიო ბაზარზე ამ სფეროში. ამ განაცხადს საფუძვლიანად ამყარებს ის ფაქტიც, რომ თანამედროვე მეცნიერება სულ უფრო მეტი დამაჯერებლობით აღიარებს საქართველოს „ღვინის სამშობლოდ“.
მარანი აგებულია მე-19 საუკუნის ბოლო პერიოდისთვის დამახასიათებელი აგურით, რომლებზეც ჯვარია გამოსახული და რომელსაც „ფრანგულ აგურად“ მოიხსენიებდნენ. ყველაზე ახალგაზრდა ქვევრი 1904 წლით თარიღდება და ცნობილი მექვევრის ისიდორე ჩუბინიძის ნახელავია, სხვა დანარჩენი ქვევრებიც მე-19 საუკუნის ბოლოს და მე-20 საუკუნის დასაწყისის პერიოდს განეკუთვნებიან. საინტერესოა, რომ მარნის ყველაზე ძველი ქვევრი, რომელზეც ნალის ფორმის მოყვანილობის ნიშანია დატანილი ყველაზე დიდიცაა და მისი მოცულობა 4 ტონას აღწევს.
Kvareli Wine Cave is a unique space of Khareba Winery, featuring a 7.7 km network of tunnels, a vineyard stretching over several hectares, a restaurant perched on a mountain ridge, and a spacious yard that harmonizes beautifully with nature. Guests who visit us have the opportunity to taste premium wines, engage in the harvesting and wine pressing process, take part in cultural and culinary master classes, enjoy delicious dishes, and unwind in a tranquil setting.